Your Content Goes Here
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΤΖΕΚΤ
Έντονο διοικητικό έργο ως υπεύθυνος διαχείρισης μεγάλων πρότζεκτ. Συνεργασίες με πληθώρα φορέων σε προγράμματα, μελέτες, και έργα που σχετίζονται αποκλειστικά με την οικολογία, τη βιολογία, τη διαχείριση άγριας πανίδας, τη διατήρηση και προστασία της βιοποικιλότητας.
Σχετικά με τα απαιτητικά ευρωπαϊκά προγράμματα LIFE, το βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Φύση, το Περιβάλλον και το Κλίμα, έχω εργαστεί στο μοναδικό LIFE Capacity (LIFE14 CAP/GR/000003 – GR LTF) για την Ελλάδα με Συντονιστή Δικαιούχο το Πράσινο Ταμείο. Με το ρόλο του Εμπειρογνώμονα Φύσης και Βιοποικιλότητας, βοήθησα δυνητικούς δικαιούχους για την δημιουργία επιλέξιμων προτάσεων για υποβολή στο υπο-πρόγραμμα Περιβάλλον και ήμουν βοηθός διαχείρισης του έργου. Αυτή τη στιγμή είμαι ο Υπεύθυνος Διαχείρισης Έργου του LIFE PROJECT “EL BIOS” που συντονίζω για λογαριασμό του Πράσινου Ταμείου.
Έχω ηγηθεί πληθώρας προγραμμάτων καταγραφής βιοποικιλότητας. Έχω συνεργαστεί με Φορείς Διαχείρισης (Μεσολόγγι, Όλυμπος, Αίνος, Δαδιά), με ιδιωτικές συμβουλευτικές εταιρίες (Υλωρική, Τεχνοομοιόσταση, ΛΚΝ, NCC), με ΜΚΟ (Greenpeace, Πελαργός, Ορνιθολογική, ΑΝΙΜΑ), όπως για σειρά ετών συμμετείχα και σε έργα και προγράμματα των Κυνηγετικών Οργανώσεων (ΑΡΤΕΜΙΣ, Φαινολογία της Μετανάστευσης). Είχα επιτελικό ρόλο την τριετία 2012-2015 στα εθνικά προγράμματα Εποπτείας που αφορούσαν την καταγραφή βιοποικιλότητας σε επίπεδο πτηνοπανίδας και θηλαστικών σε διάφορες περιοχές του δικτύου Natura 2000 στην Ελλάδα, όπως και στο σύνολο της ελληνική επικράτειας για την «Μελέτη 9» (καταγραφή πτηνοπανίδας, Κατάσταση διατήρησης, πρόταση ικανοποιητικών τιμών αναφοράς) έργο στο οποίο αναθέτουσα αρχή ήταν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (πρώην ΥΠΕΚΑ), με σκοπό την υποβολή εθνικών εκθέσεων βάσει των άρθρων 12 και 17 (Ευρωπαϊκές Οδηγίες 2009/147 και 92/43). Έχω συντονίσει επίσης μεγάλο αριθμό Ειδικών Οικολογικών Αξιολογήσεων με σημαντικό αριθμό ανθρώπινου δυναμικού, και απαιτητικό χρονικό όριο υλοποίησης, στα πλαίσια αξιολόγησης για την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου (IGI Poseidon) από 18 διαφορετικές περιοχές του δικτύου Natura 2000 στη βόρεια Ελλάδα. Έχω ιδρύσει επίσης την Οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών «ΤΥΤΩ».
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ – ΕΡΕΥΝΑ
Έχω υλοποιήσει τα τελευταία 10 χρόνια, μετα-διδακτορική έρευνα, τόσο για ελληνικά ερευνητικά κέντρα (ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΑΠΘ, ΤΕΙ Καβάλας) όσο και για φορείς του εξωτερικού (Πανεπιστήμιο της Τζένα – Γερμανία, Κέντρο σύνθεσης και έρευνας της βιοποικιλότητας (iDiv–sDiv) – Λειψία – Γερμανία, Πανεπιστήμιο της Λωζάνης – Ελβετία, οργανισμός GLOW) εστιασμένα στην οικολογία και τη βιολογία άγριας πανίδας (οικολογία και γενωμική πετροκλήδων, δείκτες βιοποικιλότητας-πτηνά στα αγροτικά οικοσυστήματα και επίδραση της ΚΑΠ, η εξέλιξη και η οικολογία της Τυτώ στην Ευρώπη και την Ελλάδα).
Οι βασικοί άξονες που απασχολούν το σύνολο των επιστημονικών μου δημοσιεύσεων και της έρευνάς μου, αφορούν τη διάδραση των ανθρωπογενών επιδράσεων με την άγρια πανίδα στα εντατικά εκμεταλλευόμενα αγροτικά οικοσυστήματα αλλά και σε προστατευόμενες περιοχές, την τοπική αειφόρο ανάπτυξη, τα τροφικά πλέγματα των αρπακτικών πτηνών και τη μελέτη των τροφικών διαθεσίμων σε σχέση με εποχιακές και ετήσιες μεταβολές ενδιαιτήματος και τοπίου, την οικολογία μικρών θηλαστικών, και τις σχέσεις θηράματος – θηρευτών σε πλαίσιο χωρικών & και χρονικών αναλύσεων.
Τα τελευταία χρόνια, έχω συμμετάσχει σε πληθώρα διεθνών και πανευρωπαϊκών συνεδρίων, όπου μαζί με συνεργάτες έχουμε παρουσιάσει τα αποτελέσματα των εργασιών μας, σε συνέδρια Οικολογίας, Βιοποικιλότητας, Διαχείρισης και Διατήρησης της φύσης και ειδών. Εμπειρία στην Ανάλυση Δεδομένων.